Fijn in je Vel
yoga, meditatie, massages 

Vijfdaagse YOGA- en MEDITATIERETREAT

Kloosterburen, Groningen

woe 13- t/m zo 17 november 2019

THEMA: EEN VRIJ HART

Een vrij hart is open. Soms stroomt het over van liefde, dan weer klopt het met de zachte warmte van compassie. Soms tintelt het van nieuwsgierigheid, of brandt het vuur van onze passie. Af en toe is er de kracht om een grens te trekken als dat nodig is. En soms is het hart de diepe stilte waar me met ons hele zijn in kunnen rusten. Een vrij hart is wat ons mens maakt, wat ons onszelf maakt.

En de realiteit is dat we meestal door het leven gaan met een ingepakt hart. We hebben al heel vroeg geleerd dat het beter is om onszelf te beschermen. Dus hebben we laagjes en structuren rond ons hart gebouwd. Meestal merken we dat niet eens meer, het ingekapselde hart is zo vertrouwd geworden, dat we vergeten zijn hoe het is om een vrij hart te hebben. 

In deze retreat gaan we op zoek naar ons hart. We onderzoeken de beschermende structuren rond ons hart, in onze geest en in ons lichaam. We maken contact met de onderliggende puurheid van ons hart. In de stilte van de meditatie worden we weer sensitief, leren we weer om te voelen in de diepte van ons hart. In de beweging van de yoga laten we de energie weer stromen door ons hartgebied, en maken we ons borstgebied open. In inquiries onderzoeken we met elkaar wat naar boven komt. 

De retreat is zowel geschikt voor wie begint met yoga en meditatie, als voor meer gevorderde beoefenaars.

We verblijven in een oud klooster in Kloosterburen, midden in het Groningse Hogeland, met de Waddenzee op loopafstand. Marlies & Inge Pastoor – Schultze, de nieuwe eigenaresses van Herberg het Klooster - http://www.herberghetklooster.nl  -hebben er een prachtige plek van gemaakt, gericht op verdieping en bezinning. 
Het programma biedt ruimte voor mooie wandelingen door het weidse landschap.


PROGRAMMA

7.00   Meditatie
7.30   Yoga
9.00   Ontbijt
10.30  Meditatie
11.00  Talk & Inquiry
13.00  Lunch & vrije tijd
16.00  Yoga
17.00  Meditatie
17.30  Diner
19.30  Meditatie, Kirtan, Yoga Nidra

Vrijdag is een stiltedag.

DOCENTEN

Ronald Messelink (meditatie) 

“Hoe maken we contact met de diepere lagen van wie we zijn,terwijl we tegelijkertijd vol in het moderne leven staan, met al zijn hectiek en afleiding? Al direct na mijn studie bedrijfskunde werd dit de leidende vraag in mijn leven. Sinds 2001 ben ik student in de Ridhwan school van AH Almaas, sinds 2011 ook in de teachersopleiding. Daarnaast heb ik uitgebreide ervaring van kortere en langere Vipassana retreats.” Ronald is algemeen directeur van ICS, een ontwikkelingssamenwerkings-organisatie met zijn hoofdkwartier in Amersfoort.

Linda Hartenberg (yoga) 

“Toen de mogelijkheid zich aandiende om een yogaopleiding te doen en yogaonderwijs te geven bij de warme studio waar ik zelf lessen volgde, heb ik dat met beide handen aangepakt. Ik ervaarde door mijn eigen practice en het zien van het effect op de yogi’s in de studio de kracht van yoga. Ik wilde nog meer verdieping en volgde traditionele yoga&vedanta opleiding in de Sivananda-traditie, waar zelfontwikkeling en bewustzijn centraal staat. Een deel van deze opleiding heeft in de Yoga Ashram in Bad Meinberg plaats gevonden; een plaats die een warm plekje heeft in mijn hart"  

Inmiddels werkt Linda 6 jaar bij yogastudio Yoga&More, waar ze verschillende yogavormen onderwijst. Ze heeft haar eigen bedrijf waarin ze zich richt op ontspanning voor alle leeftijden:  www.fijninjevel.nl . Hiernaast werkt ze als radiologisch laborante in het ziekenhuis.

Prijzen           Earlybird (opgeven voor 1 juli)                   Normaal

1p kamer                      695,- euro                                                   745,- euro

2p kamer                         605,- euro                                                    655,- euro 

 Kamers zijn comfortabel eenvoudig, badkamer met toilet & douche.

Volledig verzorgd: Inclusief  drie vegetarische maaltijden, koffie en thee

Ga je mee? Er is plek voor 12-24 personen. Je bent van harte welkom!

Voor een impressie van ons verblijf:   https://www.herberghetklooster.nl