FijN
   yoga     massage   retraites

Mijn naam is Linda Hartenberg. Vanaf mijn 18e ben ik als radiologisch laborante aan het werk. Ik bekijk zodoende al heel wat jaartjes de binnenkant van de mens.Je zou kunnen zeggen dat daar mijn interesse in het menselijk lichaam is geboren.

De laatste jaren kwam bij mij de nieuwsgierigheid naar de andere, minder zichtbare kant van de mens. Hetgeen wat je niet kunt zien op röntgenfoto's, echo's of mri-scans, maar wel degelijk een grote invloed heeft op het functioneren van jezelf..... Ik zag aan de pilatesgroep,  waaraan ik in 2013 ging lesgeven (dankjewel voor deze kans Christy Niemeijer!), de kracht van een uurtje bewegen  op de mentale toestand van de mensen. Toen daarna de mogelijkheid zich aandiende om een yoga opleiding te doen  en  yogalessen te geven, ontdekte ik dat er nog veel meer positief effect mogelijk was. Door je gedachten en adem te trainen samen met het doen van de asana's (yogahoudingen) om je lichaam gezond te houden, kun je onder andere op je eigen stress-mechanisme ingrijpen en dicht bij jezelf te komen. 

Stiekem vind ik dat ik ook hiermee preventief medisch bezig ben. Fijn toch als je zelf je adem kalm kunt krijgen en daardoor je hartslag en bloeddruk kunt beïnvloeden! Super gezond.

Dit klinkt wellicht alsof ik helemaal en altijd ZEN ben. Dat ben ik niet hoor (en volgens mij is niemand dat zomaar)!  Ik beschouw mezelf als 'in ontwikkeling' en vind dat helemaal oké.  Ik heb bewust gekozen, na al een aantal yogaopleidingen te hebben gedaan, voor een langere yoga docentenopleiding waar veel aandacht is voor de persoonlijke ontwikkeling. Het meest ZEN ben ik als ik op de mat aan het werk ben voor jullie of mezelf. Ik vind het heerlijk om iedereen te begeleiden. De energie die dan ontstaat, geeft niet alleen de cursisten, maar ook mij een gelukkig en ontspannen gevoel.

 Mijn opleidingen

*Pilates (Fysio Physics)

*Hatha yoga basisopleiding (yogapoint)

*Yin yoga level 1 (Jose de Groot)

*Kinderyoga opleiding (dolfijn wellness)

*Ontspanningsmassage (mood massageopleidingen)

*Shantala kindermassage (massage academie)

*RYT-500 yoga teachertraining (Yoga Vidya)

*momenteel: yogatherapy

 

foto: Lysan Boshuyzen