FijN
   yoga     massage   retraites

YOGA-, MEDITATIE-, VERDIEPINGSRETRAITES 2020

Retraites zijn bij uitstek geschikt om binnen een relatief korte periode helemaal tot jezelf te komen. Op een mooie, spirituele plek, waar de stille omgeving al een handje meehelpt, word je liefdevol en betrokken begeleid rondom een thema die betrekking heeft op je eigen ontwikkeling. Samen met Ronald Messelink (meditatie, verdiepingsonderwerp) is er zorgvuldig een programma opgesteld met meditatie en 'oefeningen' die je helpen dichter bij de kern van het onderwerp te komen. De afgestemde yogahoudingen in de lessen zorgen niet alleen voor een sterk en soepel lijf, maar ook voor ruimte in je hoofd. Zodat het effect van de meditaties en het zelfonderzoek nog krachtiger is! De yogalessen worden door mij gegeven.

Onze retraites kenmerken zich door diepgang en om dit te bereiken is het programma redelijk intensief. Bij de omschrijving van de volgende retraite zie je een voorbeeld van het verloop van een dag.

DATA 2020

ONLINE: 3 ochtenden: zaterdag 30 mei - maandag 1 juni (pinksteren)

2 dagen: zaterdag 19 - zondag 20 september,  Kloosterburen

5 dagen: woensdag 25  -  zondag 29 november, Kloosterburen


RETRAITE 30 MEI- 1 JUNI -ONLINE

“Dicht bij jezelf blijven in Corona-tijd”

Het pinksterweekend biedt een prachtige gelegenheid om in jezelf te landen! Helaas kan de retreat op locatie nu even niet, maar online werkt ook heel goed.
Drie ochtenden, van 9-12 uur nodigen we je via Zoom uit.  Zoom is een medium waardoor we elkaar kunnen zien en onderling ook kunnen communiceren, zodat ook nu inquiry opdrachten mogelijk zijn. Deze online retraite volg je dus via je computer vanuit je eigen huiskamer.
Onze ontmoetingen zijn ingevuld met meditaties, een yogales en een inquiry oefening (zelfonderzoek). Het thema: Hoe blijf je in deze gekke tijd zo dicht mogelijk bij jezelf?


                                                                     Begeleiding

Ronald Messelink (meditatie): sinds 2001 student aan de Ridhwanschool, waar spiritueel werk wordt ondersteund door diep psychologisch inzicht. Oprichter van Het grote werk, een centrum gericht op integratie van spiritualiteit in het dagelijks leven.

Linda Hartenberg (yoga): sinds 2013 yogadocente bij yoga&more. Met ook een eigen personalyoga- en massagepraktijk aan huis is de aandacht gericht op zowel fysiek als mentaal ontspannen.

Meedoen

Je ontvang na aanmelding via 'Zoom' een uitnodiging. 
75,- euro voor drie ochtenden
 Aanmelden en vragen via deze website.

 

Reviews

'Fijne onderdompeling in de wereld van yoga en meditatie' - Catharina
Afgelopen week ben ik op yoga en meditaite-retreat geweest onder leiding van Linda en Ronald in Kloosterburen. Het was een cadeau aan mezelf. Ik ging om tot rust te komen en om mijzelf op te laden. 

 Door alle drukte van werk, gezin, wonen in de randstad en zorg voor ouders voelde ik mij een beetje ‘’leeggegeven’’ en overprikkeld. Juist het thema ‘’een vrij hart’’ sprak mij aan. Ik wil zoveel mogelijk leven vanuit mijn hart en een diepe verbinding met mezelf te voelen.  De 5 dagen heb ik ervaren als een intense en hele fijne onderdompeling in de wereld van yoga en meditatie. Er was ook ruimte voor zelfonderzoek en reflectie voor verdieping van het thema en het verkrijgen van zelfkennis. En dat onder de liefdevolle, heldere en kundige begeleiding van Linda en Ronald. Daarnaast is er ook vrije tijd om te rusten, lezen of lekker buiten te wandelen tussen de boerenvelden.

Herberg Het Klooster is een fijne en gezellige plek. Huiselijk en comfortabel met kleine extra’s zoals koffie/ theekoker op de kamer en een warme kruik voor in bed. Het eten was lekker en de eigenaressen zijn enthousiast en heel behulpzaam. 

De retreat heeft mij veel gebracht; ik ben uitgerust en opgeladen en heb mooie inzichten gekregen. Alle praktische tips en oefeningen neem ik mee mijn dagelijkse routine in. Het verlangen in mijn hart is geraakt, om mijn hart OPEN te houden. Om mijn (buik)basis te voelen en voeden met licht en zo eerlijk en waarachtig te ZIJN en te leven vanuit mijn hart.  Ik ben er ook graag weer bij de volgende keer.

'Een cadeau aan jezelf' - Erna                                                                                                                           Heel zorgvuldig opgebouwde retreat met heel veel aandacht en liefde, waardoor de energie in de groep ontzettend voelbaar is en hierdoor maak je ook goed contact met jezelf. Heel erg de moeite waard en een cadeau aan jezelf.

'Eeuwig dankbaar!' -Shantie

Ik heb deelgenomen aan de vijfdaagse retraite in Kloosterburen in november 2019, onder leiding van Linda Hartenberg (yoga, Kirtan) en Ronald Messelink (meditatie/Kirtan).

Meteen al voelde ik de energie & bezieling van Linda en Ronald die zich over de groep heen uitstraalde. 
Alles in deze retraite ervoer ik als iets dat met een goed voorbereid plan is opgebouwd. 
In tegenstelling tot mijn eerdere gedrag, om maar even tussendoor te stoppen of zelfs voor aanvang al, ben ik de gehele retraite gebleven.  
Voor mij was hun energie en de intense programma opbouw de rode lijn door de vijf dagen heen. 
Waardoor ik ervan overtuigd ben, dat hun overgave en openheid ertoe geleid heeft dat ook ik nu met meer liefde en bezieling door het leven kan gaan. 
Dit waren vijf intense dagen, waar ik mijn levenlang nog uit kan putten. Zo ben ik ben tot inzicht gekomen dat mijn zelf-veroordelingen leiden tot zelfdestructie. 
En ik heb de andere kant tegelijkertijd ook kunnen voelen: mijn hart als kompas die mij met liefde door mijn leven navigeert.  
Nu begrijp ik, hoe bepalend mijn hart is. Nu heb ik ervaren wat stilte, yoga en meditatie met mij doen als ik het gedisciplineerd doe. 
Het is er beiden  (plus en min) en ik kan de min nu aan, zonder me er tegen te verzetten, daardoor voel ik ruimte, rust en vrede in mijzelf: (((Grote glimlach)))...het maakt mijn "min" minder zwaar. 
Ik vind het een prachtige oerkwaliteit vanRonald en Linda  die de energie van anderen durven  te voelen, aan te horen, "aan te raken" en durven anderen te begeleiden naar een liefdevol bestaan.
Zij hebben  zich continue met passie professioneel, liefdevol, geïnteresseerd en actief opgesteld, zonder ook maar iets op te dringen. 
Ik ben ervan overtuigd dat ik door hun liefde en overgave,  nu ook liefde voor mijzelf voelen kan, blijvend...

Voedend en inspirerend voor de ziel - Heleen
Voedend en inspirerend voor de ziel; mijn innerlijke wereld. Aandacht grotendeels naar binnen gericht; onder de deskundige, bezielende begeleiding van Linda en Ronald.
Ruimte voor persoonlijk delen, afwisselend met muziek, poëzie, klanken, mantra’s, in stilte wandelen en veel humor. Prachtige dagen, dank je wel!