FijN
   yoga     massage   retraites

RETRAITES 2020


25  -  29 november (woe-zo, Kloosterburen)   

yoga, meditatie, verdieping, coronaproof

corona update 17-10-2020
Op dit moment staat het licht nog steeds op groen! Ons geluk is dat het klooster onder de hotelbranche valt en zodoende in bedrijf kan blijven. En dat yoga onder de individuele sporten valt, wat betekent dat we met 1,5m afstand gewoon op de mat mogen komen.  
Uiteraard gelden de corona-maatregelen als afstand houden, handen wassen, mondkapjesgebruik zoals de overheid het op dat moment voorschrijft. Je kunt van ons  verwachten dat wij zelf op dat moment gezond zijn. Andersom vragen we je om eerlijk contact op te nemen, wanneer je coronaklachten hebt,  in quarantaine bent of bent geweest of zieke huisgenoten hebt. We hebben bij wijze van uitzondering de annuleringsvoorwaarden zo opgesteld dat financiele gevolgen worden verzacht, wanneer je onverhoopt niet meekunt door corona. Deze zijn onderaan deze pagina te vinden.

Er is nog meer goed nieuws!  De retraite zal ook doorgaan wanneer de overheidsmaatregelen  zo aangescherpt worden dat een ‘live’ retraite niet meer mogelijk is. Het programma wordt dan online geven via ‘zoom’  voor een gereduceerd tarief van 250 euro. ‘Zoom’ is een toegankelijk ontmoetingsprogramma waarmee je vanuit je huiskamer/zolder/etc  toch de warmte en intensiteit van de retraite kan ondervinden.


-----------------------------------------------

RETRAITE 'NU IS WAAR HET HART ADEMT'

-yoga, meditatie, verdieping-

25-29 november 2020, Kloosterburen

Retraites zijn bij uitstek geschikt om binnen een relatief korte periode helemaal tot jezelf te komen. Op een mooie, spirituele plek, waar de stille omgeving al een handje meehelpt, word je liefdevol en betrokken begeleid rondom een thema die betrekking heeft op je eigen ontwikkeling. Samen met Ronald Messelink (meditatie, verdiepingsonderwerp) is er zorgvuldig een programma opgesteld met yoga, meditatie en 'oefeningen' die je helpen dichter bij de kern van het onderwerp te komen. 

THEMA

Het hart en haar verlangen. Verlangen is een woord dat tegenwoordig vaak gekoppeld wordt aan iets sensueels. Maar verlangen kent een heel breed spectrum. Je kunt verlangen naar een persoon of iets materieels. Naar een gevoel of een ervaring. Etc... Zonder dit verlangen voelt het leven vaak kleurloos en vlak. Tegelijkertijd is  verlangen een bekende manier om te vluchten uit het nu en je hoop op de toekomst te vestigen, waardoor je niet meer in verbinding bent met wat er NU in je afspeelt.

Hoe kan je de levendige, frisse energie van het verlangen toelaten zonder er slachtoffer van te worden? Hoe kom je weer in contact met de liefde en acceptatie voor wat er nu op dit moment is. Welke lagen kom je tegen op weg daar naartoe. Dat is wat je onderzoekt tijdens deze retraite.

VOOR WIE?

De afgestemde houdingen in de yogalessen en de meditaties hebben als doel dichter tot je kern te komen en het effect van het zelfonderzoek krachtiger te laten zijn!  Daarvoor heb je geen zogenaamd 'yogalichaam' nodig of een 'meesterschap ' in meditatie. We zijn van mening dat iedereen onze retraites kan volgen. Wat wel nodig is, is de nieuwsgierigheid naar hoe je in elkaar zit, de intentie om in jezelf te duiken en de openheid om te ervaren wat er gebeurt.

LOCATIE

In het Groningse Kloosterburen overnacht je in Herberg het Klooster.  https://www.herberghetklooster.nl . Ons vertrouwde stekje waar de spiritualiteit duidelijk voelbaar is. Maar ook de warmte, gastvrijheid en gezelligheid! Het oude klooster ligt in een ruimtelijk, stil landschap tegen de Waddenzee aan. 

 

DAGSTRUCTUUR

Onze retraites kenmerken zich door diepgang en om dit te bereiken benutten we onze tijd goed. 's Middags is er tijd om jezelf terug te trekken of om het open Groningse landschap te ontdekken. Een voorbeeld van een complete dag:

 07:00 meditatie en yoga  / 09:00 ontbijt / 10:30 ochtendprogramma (onderzoek, verdieping, reflectie)

 13:00 lunch  / 16:00 yoga en meditatie

 17:30 diner / 19:30  ontspannend avondprogramma (kirtan (muziek), yoga nidra etc..)

BEGELEIDING

Deze retreats geef ik samen met Ronald Messelink. Ronald is sinds 2001 student aan de Ridhwanschool, waar spiritueel werk wordt ondersteund door diep psychologisch inzicht. Hij heeft 'Het grote werk,', (een centrum gericht op integratie van spiritualiteit in het dagelijks leven) opgericht. Ik begeleid je in de yoga en kirtan. Ronald ondersteunt je kundig  in de meditaties en de inquiries. Inmiddels hebben we samen meerdere bijzondere retraites georganiseerd. Hoe mensen ons ervaren? De reviews staan onderaan deze pagina...
Meer informatie over Ronald op zijn pagina  https://www.hetgrotewerk.nl

 

 PRIJS

inclusief overnachtingen, uitgebreide vegetarische maaltijden, onbeperkt thee.

1p kamer   695,-  Euro

2p kamer   605,-  Euro               Aanmelden en vragen kan via deze website.

ALGEMENE VOORWAARDEN

Bij grote uitzondering mag je op basis van coronaklachten/quarantaine annuleren tot een dag van tevoren.

LET OP: Voor niet corona-gerelateerde annulering, gelden onze normale algemene voorwaarden:

75% terugbetaling  tot 3 weken voor aanvang

50% tot 3 dagen  voor aanvang. 

Hierna geen resistutie meer.REVIEWS

'Fijne onderdompeling in de wereld van yoga en meditatie' - Catharina
Afgelopen week ben ik op yoga en meditaite-retreat geweest onder leiding van Linda en Ronald in Kloosterburen. Het was een cadeau aan mezelf. Ik ging om tot rust te komen en om mijzelf op te laden. 

 

Door alle drukte van werk, gezin, wonen in de randstad en zorg voor ouders voelde ik mij een beetje ‘’leeggegeven’’ en overprikkeld. Juist het thema ‘’een vrij hart’’ sprak mij aan. Ik wil zoveel mogelijk leven vanuit mijn hart en een diepe verbinding met mezelf te voelen.  De 5 dagen heb ik ervaren als een intense en hele fijne onderdompeling in de wereld van yoga en meditatie. Er was ook ruimte voor zelfonderzoek en reflectie voor verdieping van het thema en het verkrijgen van zelfkennis. En dat onder de liefdevolle, heldere en kundige begeleiding van Linda en Ronald. Daarnaast is er ook vrije tijd om te rusten, lezen of lekker buiten te wandelen tussen de boerenvelden.

Herberg Het Klooster is een fijne en gezellige plek. Huiselijk en comfortabel met kleine extra’s zoals koffie/ theekoker op de kamer en een warme kruik voor in bed. Het eten was lekker en de eigenaressen zijn enthousiast en heel behulpzaam. 

De retreat heeft mij veel gebracht; ik ben uitgerust en opgeladen en heb mooie inzichten gekregen. Alle praktische tips en oefeningen neem ik mee mijn dagelijkse routine in. Het verlangen in mijn hart is geraakt, om mijn hart OPEN te houden. Om mijn (buik)basis te voelen en voeden met licht en zo eerlijk en waarachtig te ZIJN en te leven vanuit mijn hart.  Ik ben er ook graag weer bij de volgende keer.

'Een cadeau aan jezelf' - Erna                                                                                                                           

Heel zorgvuldig opgebouwde retreat met heel veel aandacht en liefde, waardoor de energie in de groep ontzettend voelbaar is en hierdoor maak je ook goed contact met jezelf. Heel erg de moeite waard en een cadeau aan jezelf.

'Eeuwig dankbaar!' -Shantie

Ik heb deelgenomen aan de vijfdaagse retraite in Kloosterburen in november 2019, onder leiding van Linda Hartenberg (yoga, Kirtan) en Ronald Messelink (meditatie/Kirtan).

Meteen al voelde ik de energie & bezieling van Linda en Ronald die zich over de groep heen uitstraalde. 
Alles in deze retraite ervoer ik als iets dat met een goed voorbereid plan is opgebouwd. 
In tegenstelling tot mijn eerdere gedrag, om maar even tussendoor te stoppen of zelfs voor aanvang al, ben ik de gehele retraite gebleven.  
Voor mij was hun energie en de intense programma opbouw de rode lijn door de vijf dagen heen. 
Waardoor ik ervan overtuigd ben, dat hun overgave en openheid ertoe geleid heeft dat ook ik nu met meer liefde en bezieling door het leven kan gaan. 
Dit waren vijf intense dagen, waar ik mijn levenlang nog uit kan putten. Zo ben ik ben tot inzicht gekomen dat mijn zelf-veroordelingen leiden tot zelfdestructie. 
En ik heb de andere kant tegelijkertijd ook kunnen voelen: mijn hart als kompas die mij met liefde door mijn leven navigeert.  
Nu begrijp ik, hoe bepalend mijn hart is. Nu heb ik ervaren wat stilte, yoga en meditatie met mij doen als ik het gedisciplineerd doe. 
Het is er beiden  (plus en min) en ik kan de min nu aan, zonder me er tegen te verzetten, daardoor voel ik ruimte, rust en vrede in mijzelf: (((Grote glimlach)))...het maakt mijn "min" minder zwaar. 
Ik vind het een prachtige oerkwaliteit vanRonald en Linda  die de energie van anderen durven  te voelen, aan te horen, "aan te raken" en durven anderen te begeleiden naar een liefdevol bestaan.
Zij hebben  zich continue met passie professioneel, liefdevol, geïnteresseerd en actief opgesteld, zonder ook maar iets op te dringen. 
Ik ben ervan overtuigd dat ik door hun liefde en overgave,  nu ook liefde voor mijzelf voelen kan, blijvend...

Voedend en inspirerend voor de ziel - Heleen
Voedend en inspirerend voor de ziel; mijn innerlijke wereld. Aandacht grotendeels naar binnen gericht; onder de deskundige, bezielende begeleiding van Linda en Ronald.
Ruimte voor persoonlijk delen, afwisselend met muziek, poëzie, klanken, mantra’s, in stilte wandelen en veel humor. Prachtige dagen, dank je wel!